Catering obiadowy to usługa, która zyskuje coraz większą popularność wśród nie tylko firm, ale i osób organizujących obiady domowe czy imprezy. Dlaczego? Przede wszystkim dlatego, że oferuje wiele korzyści, zarówno dla gospodarzy, jak i dla gości. W tym artykule przyjrzymy się pięciu powodom, dla których warto rozważyć skorzystanie z usług cateringu domowego, oraz podpowiemy, jakie kryteria warto wziąć pod uwagę przy wyborze odpowiedniego dostawcy.

1. Wygoda i oszczędność czasu

Jednym z największych atutów cateringu jest wygoda. Organizując obiad domowy lub imprezę, często trzeba poświęcić wiele godzin na planowanie menu, zakupy, przygotowanie potraw i dekoracje.

Wybierając catering, można zaoszczędzić wiele cennego czasu, który można przeznaczyć na inne ważne sprawy związane z organizacją wydarzenia. Dobry catering zapewnia kompleksową obsługę, począwszy od przygotowania smacznych potraw, przez dostawę na wskazane miejsce, aż po sprzątanie po imprezie.

Pamiętaj, że możesz zaplanować swój budżet na posiłki z góry, mając pewność, że nie będziesz musiał zmagać się z nieprzewidywalnymi i wysokimi wydatkami na produkty spożywcze. To szczególne ważne w ostatnim czasie, gdy obserwujemy szybki wzrost cen produktów.

2. Wysoka jakość potraw i sprawdzone menu

Dobry catering niezmiennie kojarzy się nam z wysokiej jakością potrawami. To główny czynnik na jaki zwracamy uwagę przy wyborze odpowiedniego cateringu. Dostawcy cateringu zatrudniają często doświadczonych szefów kuchni, którzy tworzą zróżnicowane i smaczne menu, uwzględniając preferencje i wymagania klientów.

Często spotkać możemy cateringi oferujące dobrze znane, typowo polskie dania chętnie widziane na rodzimych stołach przy rozmaitych okazjach. Najczęściej zamówić możemy zarówno zupy jak i drugie dania (dania ciepłe). Z myślą o przyjęciach i imprezach wiele dostawców oferuje zimne zakąski, których ilość łatwo dobrać pod względem ilości przyjmowanych gości.

3. Elastyczność i dostosowanie do potrzeb

Catering domowy jest z natury elastyczną usługą, która może być dostosowana do indywidualnych potrzeb i oczekiwań klientów. Bez względu na to, czy organizujesz kameralny obiad w gronie najbliższych, czy też dużą imprezę firmową, catering może dostosować swoją ofertę do ilości gości, stylu wydarzenia i budżetu. Można zamówić zarówno kompletne menu, jak i wybrane dania lub dodatki – to gwarancja, że nic się nie zmarnuje a przecież nie lubimy wyrzucać jedzenia.

4. Wygoda zamawiania

Wszystkim nam catering kojarzy się z szybką dostawą potraw ale jak sprawa wygląda z samym zamawianiem? Wiele restauracji czy punktów cateringowych przyjmuje zamówienia jedynie drogą telefoniczną lub poprzez e-mail. Bywa to niestety kłopotliwe, bo sami jesteśmy w ciągu dnia zajęci własnymi obowiązkami. Z pomocą przychodzi catering on-line dla Gdańska i okolic.

5. Catering on-line

Czym tak na prawdę jest catering on-line? To wygodny serwis internetowy, który działa podobnie jak sklep internetowy i umożliwia łatwe i szybkie skomponowanie własnego menu cateringowego. Brak czasu w ciągu dnia? nic nie szkodzi, catering on-line działa całą dobę i całkowicie zmienia sposób w jaki zamawialiśmy potrawy do tej pory. Od teraz wystarczy zajrzeć na stronę cateringu on-line Złoty Staw, skomponować menu i zamówić korzystając z płatności BLIK lub szybkich przelewów. Pamiętajmy o przynajmniej kilkudniowym wyprzedzeniu w złożeniu zamówienia.